Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Pompoenmarkt Streekmuseum Veldzicht

14 september @ 10:00 - 16:00

Pompoenmarkt Florahof Noordwijk
Op deze in een landelijke sfeer opgezette markt bieden de diverse kraamhouders uiteenlopende waar aan, zoals zeer veel soorten pompoenen en kalebassen (Turkse mutsen, Kronen, Sierkalebassen groot en klein en Reuzenpompoenen en eetbare exemplaren), maar ook bloemen, biologische kaas, ambachtelijk ijs, jams, kruiden, gebak, kunstnijverheid en men kan deelnemen aan diverse workshops. De markt zal worden opgeluisterd met optredens van de groep “Anderfolk” met Middeleeuwse Folk-muziek en het Zeemanskoor “De Noordwijkers”.
Aan de kinderen is ook gedacht. Zij kunnen van een pompoen een bloemstuk of lantaarn maken en een potje van klei draaien op een draaischijf. Een goed gevulde mand met artikelen van de deelnemende kramen is de prijs en kan gewonnen worden met het raden van het gewicht van een reuzen pompoen

In de koffiehoek kan geproefd worden van diverse pompoenlekkernijen, honing en gebak. Hiervan zijn de opbrengsten bestemd voor het “Picihuis in Roemenië”. Het Picihuis is een weeshuis in Roemenië, dat ondersteund wordt door mensen van de gezamenlijke kerken in Noordwijk. Ook is er een onvervalste “Visrokerij” aanwezig waar gerookte vis kan worden gekocht. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.

marktkramen.nl

Gegevens

Datum:
14 september
Tijd:
10:00 - 16:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Veldzicht Noordwijk
Florahof
Noordwijk, Noord-Holland 2201 GZ
+ Google Maps
Website:
http://deoudedorpskernnoordwijk.nl/pompoenenmarkt/