Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zuidermarkt Amsterdam

25 januari @ 10:00 - 18:00


ZuiderMRKT

Iedere zaterdag trekken de locals van Zuid eropuit en doen ze hun lokale inkopen bij ZuiderMRKT.

Wat begon als een gezellig gesprek tussen drie buurtgenoten aan de keukentafel, resulteerde in deze wekelijkse buurtmarkt in Amsterdam Oud-Zuid, waar inmiddels ruim 500 buurtbewoners hun steentje aan bijdragen. De markt is na drie jaar zo succesvol dat de winst aan het einde van het jaar wordt gestopt in het zuiderMRKT-fonds. Hiervan worden projecten in de buurt of in Amsterdam financieel ondersteund.

De zuiderMRKT is een kleine, gezellige, wekelijkse buurtmarkt met mooie, kakelverse en biologische producten. Van, voor en door de buurt. Uniek door haar coöperatieve karakter. De coöperatie bestaat uit leden – enthousiaste buurtbewoners die de markt een warm toedragen en meehelpen op de markt en in de groentekraam.

Het verkopen van mooie producten voor eerlijke prijzen in de buurt. Dat is een belangrijk doel van de markt. Daarnaast is de markt een plek waar buurtbewoners elkaar ontmoeten. Voor een babbeltje bij de kraam of voor een kopje koffie of harinkje op het midden van het plein. En ‘leren’ is een belangrijk thema. Volwassen buurtbewoners leren over lekkere gerechten en vergeten groenten, kinderen leren over waar producten vandaan komen en hoe ze groeien. Daarom komen koks van restaurants soms een middag koken op het plein met producten van de markt.

 

Logo-FC-zuiderMRKT      met-de-kramen-van-marktkramen

Gegevens

Datum:
25 januari
Tijd:
10:00 - 18:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Locatie

Zuidermarktplein
Jacob Obrechtstraat
Amsterdam, Noord-Holland 1071 MR Nederland
+ Google Maps
Website:
www.zuidermrkt.nl