Kwaku Summerfestival

 

16 JULI T/M 7 AUGUSTUS 2022
4 weekenden + 2 vrijdagavonden

 

KWAKU… Van voetbaltoernooi tot festival

Kwakoe begon in 1975 als kleinschalig voetbaltoernooi om de jeugd in de Bijlmermeer die niet op vakantie kon gaan toch een leuke zomer te bezorgen. Al snel groeide Kwakoe uit tot een competitie waar niet alleen gevoetbald werd, maar waar eten en drinken een belangrijke plaats innam. Tegenwoordig staat het festival vooral bekend om de sfeer en zijn er naast het voetbal tal van andere activiteiten zoals debatten, lezingen, dansworkshops, missverkiezingen en muziekoptredens.

Multicultureel feestje

Kwaku Summer Festival is een van de grootste multiculturele festivals in Nederland en een van de grootste evenementen in Amsterdam, waar jaarlijks zo’n 300.000 bezoekers op afkomen. Het festival brengt culturen samen en zorgt voor een kleurrijk geheel van optredens, dans, film, muziek en natuurlijk voetbal.

Gek op voetbal?

Tijdens Kwaku Summer Festival neemt het jaarlijks terugkerende voetbaltoernooi, de Kwaku Cup een belangrijke plek in het programma in. Iedereen kan een team samenstellen en zich inschrijven, wie weet sta jij aan het einde van het toernooi wel met die beker in je handen!

Smaken in overvloed

Eten, drinken en voetbal zijn onlosmakelijk verbonden met het Kwaku Summer Festival. Het grote aantal stalletjes met eten en drinken is een van de grote trekpleisters voor vele bezoekers. Hier bestel je de lekkerste exotische drankjes, Surinaamse spareribs, pittige Koreaanse taco’s en andere Aziatische, Afrikaanse, Caribische en Zuid-Amerikaanse gerechten.

 

 

met-de-kramen-van-marktkramen

Datum

16 jul 2022 - 07 aug 2022
Verlopen!

Tijd

08:00 - 18:00

Locatie

Nelson Mandela Park
Nelson Mandela Park
Nelson Mandela Park, Amsterdam
Categorie
© - Marktkramen.nl - MARKTKRAMEN-, PODIUM & EVENEMENTENVERHUUR - EVENEMENTENDRUKWERK - Zwanenburg - Amsterdam